Jouw huis is dé plek om je veilig te voelen. Voor sommige mensen in sommige wijken is een slot op de deur genoeg. Anderen willen toch liever nog een extra laagje beveiliging. Begrijpelijk, want een onveilig gevoel in eigen huis zit niemand op te wachten. De laatste groep mensen zou ik twee woorden aanraden: camera beveiliging.

Camera beveiliging

De eerste stap van camera beveiliging kopen is om te kiezen tussen camera beveiliging of mistbeveiliging. Camera beveiliging bestaat uit een camera, een recorder en bekabeling. De opgenomen beelden kunnen op een monitor of op de smartphone bekeken worden. Met een camera kan er live bekeken worden wat zich afspeelt in een kamer. De beelden kunnen daarnaast later terug gekeken worden. Zo hoeft er niet constant iemand op de beelden te letten, maar kunnen de momenten erbij gepakt worden van wanneer er iets ergens gebeurd was.

Mistbeveiliging is een geavanceerde manier van beveiliging, waarbij er een dikke pak mist in een kamer wordt gespoten. De mistgenerator wordt aangesloten op een alarmsysteem. Wanneer het alarm af slaat, zal ook de mistgenerator aangaan en zal de kamer vol worden gespoten met mist. Een inbreker kan niets meer zien of wordt preventief af geschrokken, allemaal terwijl de spullen in de kamer compleet onbeschadigd blijven. Van kleine (100m3) tot grote (3500m3) kamers, mistbeveiliging is er voor iedereen.

Installatie

Met al deze technische snufjes is het erg belangrijk dat de camera beveiliging correct wordt aangesloten. Niet iedereen kan dit zelf doen dus. Gelukkig bestaat er de optie om camera beveiliging inclusief installatie te kopen. De installatie wordt door gecertificeerde monteurs gedaan zodat alle onderdelen zo efficiënt mogelijk functioneren om volledige veiligheid te geven. Zo weet iemand ook zeker dat alles goed werkt en dat alles goed geplaatst is. Dit is namelijk natuurlijk ook nog eens iets om op te letten. De camera’s en mistbeveiliging horen op de goede plek te staan, anders zal de beveiliging niets of minder oppakken dan het aankan. Dan zal de bescherming niet optimaal zijn.

Redenen

Het hebben van beveiliging is niet alleen goed voor jou, maar ook voor kinderen (wanneer de camera’s thuis worden geplaatst), medewerkers (wanneer de camera’s op werk worden geplaatst) en eigendommen. Het zal inbrekers afschrikken, zeker wanneer zij te maken krijgen met mistbeveiliging. Camera’s helpen om spullen terug te vinden wanneer er toch ingebroken is. Op beeld staat precies wie wat heeft meegenomen, waardoor de taken van de politie een stuk makkelijker worden. Als laatste voordeel kan camera beveiliging financiële voordelen met zich meebrengen. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden korting op de premie van hun verzekering. Wie wil dat nou niet?