Mocht het droevige nieuws je bereiken dat een geliefde is overleden, kan je hele wereld instorten. Niet alleen heb je te maken met het verdriet van een verlies, maar ook zijn er nog een tal dingen die geregeld moet worden. Dit begint bij de begrafenis en gaat maanden na het overleiden nog verder met bijvoorbeeld het leeghalen van zijn of haar woning. Juist daarom kan het een enorm vermoeiende periode zijn voor de nabestaanden. Er zijn daarvoor steeds meer partijen die hulp bieden bij het doorkomen van deze periode. Denk bijvoorbeeld aan begrafenisondernemers. Ook in het opruimen of leeghalen van de woning zijn er velen bedrijven gespecialiseerd. Of het inhuren van een van deze bedrijven voor jou een goed idee is, moet je zelf nagaan. Hieronder staan een aantal voor- en nadelen opgesteld.

De voordelen van woningontruiming na overlijden

Je zit vaak middenin het verwerkingsproces en enkel het zien van spullen van de overledene kan al een trigger zijn. Daarom kiezen steeds meer mensen er voor de woningontruiming uit handen te geven. Zo doet deze woningontruiming den haag al duizenden ontruimingen per jaar. Het inhuren van een bedrijf kan voor jou als nabestaande de nodige afstand creëren. Ook krijg je meer tijd voor het verwerkingsproces en hoef je niet vlak na het overlijden in aanraking te komen met persoonlijke bezittingen van de overledene. De bedrijven die in dit vakgebied opereren zijn ervan op de hoogte hoe zwaar de periode is waar de klant doorheen gaat, hierdoor weten ze ook respectvol op te gaan met alle bezittingen en maken het voor jou als klant zo makkelijk mogelijk.

De nadelen van woningontruiming

Toch zijn er een aantal factoren die er ook voor kunnen zorgen dat jij afziet van deze dienst. Hoe tragisch een verlies ook kan zijn, zijn er ook mensen die de rust vinden in het regelen van de persoonlijke bezittingen. Zelf het huis leeghalen na overlijden kan zorgen voor een soort laatste afscheid van hetgeen dat de overledene heeft gehad. Een andere reden waarom mensen ervoor kiezen deze klus zelf uit te voeren is het wantrouwen. Na het overleiden van een persoon zijn de nabestaanden vaak nog veel voorzichtiger met zijn of haar bezittingen. Daarom is er drang om alles zelf te doen, zodat je zeker weet dat het naar jouw wens gebeurt.

Uiteraard speelt ook hier geld een rol. De bedrijven die de dienst aanbieden vragen vaak een fors bedrag voor de uitvoering. Hierdoor zijn er mensen die genoodzaakt zijn het zelf te doen. Het best kan je bij twijfel een offerte aanvragen.