Wietolie, ook wel THC olie genoemd, is een middel dat goed kan werken tegen diverse klachten. Denk dan, bijvoorbeeld aan slapeloosheid, reuma, Parkinson, autisme, glaucoom en fibromyalgie. De thc olie werking zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen en dat de ernstigste pijnklachten (tijdelijk) afnemen. Wietolie is dus geen medicijn maar een middel om de scherpste randjes aan te pakken. Toch is het lang niet altijd gemakkelijk om aan goede THC olie te komen. Het is in Nederland namelijk niet legaal om deze zelf te maken en ook het kopen van deze olie is strafbaar. Het gebruik van deze olie wordt gedoogd, dat dan weer wel.

Hoe kom je aan goede wietolie?

Aan goede wietolie met THC kom je niet zomaar. Je kunt het niet bij de drogist kopen. Er zijn echter huisartsen in Nederland die overtuigd zijn van de werking en een recept voor je willen uitschrijven. Je kunt de olie dan kopen bij de apotheek. Dat is niet strafbaar. Dit is de enige manier om op legale wijze aan deze bijzondere olie te komen.

Hoe gebruik je THC olie?

Over het gebruik van THC olie doen nogal wat verhalen de ronde. De enige juiste manier van gebruik is het plaatsen van één druppeltje THC olie onder je tong. Je neemt het niet in, verwerkt het niet in een pil of capsule, je druppelt het onder je tong. Na verloop van tijd merk je of deze ene druppel voor jou doet wat 'ie moet doen. Is dat niet het geval? Dan kun je er de volgende dag (niet direct!) een extra druppel bij doen. Je doet dan dus twee druppels wietolie onder je tong. Je verhoogt de dosis maximaal 1x per dag net zolang tot je de, voor jou perfecte, dosis gevonden hebt. Je kunt hier wel wat high van worden, maar dat is eigenlijk maar bijzaak. Je zult vooral merken dat je je beter kunt ontspannen en dat je pijnklachten afnemen.

Kan ik per ongeluk een overdosis nemen?

Wanneer je je houdt aan de regels zoals deze hierboven zijn beschreven is het nemen van een overdosis praktisch onmogelijk. Het kan wel zijn dat je je niet lekker voelt bij het ophogen van de dosis. Dat je een erg droge mond krijgt of hartkloppingen, maar ook tintelende handen of voeten of rode ogen. Al deze bijwerkingen zijn onschuldig en zullen al binnen een paar uur weer verdwijnen. Hou er wel rekening mee dat je na het gebruik van deze olie geen auto mag rijden of zware machines mag bedienen.