Soms heeft je tuin extra hulp nodig en daarom kun je als beste mest gebruiken. Wanneer je hulp nodig hebt bij het vinden van de juiste mest, zijn hier een aantal tips en ideeën die je nodig hebt voor het beter verzorgen van jouw tuin. 

 

Welke soorten

Je hebt meerdere soorten mest die je kan proberen. Zo heb je kunstmest, minerale mest en organische mest. Organische mest kan bestaan uit een aantal dingen, namelijk Koeienmest, champignonmest of Compost. Deze mest is heel erg goed voor het milieu omdat het eigenlijk afval is van een ander product. Ook heb je nog kunstmest. Kunstmest bestaat grotendeels uit stikstof, fosfor en kali. Deze mest is dus absoluut niet natuurlijk en daarom ook slechter voor het milieu. Als je organische mest kopen kun je dat hier doen. Dit is zeer aangeraden omdat het dan misschien wel iets langer duurt voordat de voedingsstoffen uit de mest komen, maar dit is wel een heel stuk beter voor de aarde.

 

Waarvoor welke mest

Er zijn natuurlijk verschillende meststoffen voor verschillende soorten planten. Zo heb je natuurlijk gazon mest voor je gazon en gras. Ook is het een goed idee om graszaad kopen om kleine dode plekken te voorkomen. Daarnaast heb je natuurlijk de moestuin mest voor de vanzelfsprekende moestuin. Dit helpt niet alleen met je planten groot en sterk laten groeien, maar ook met het laten groeien van de vruchten aan de planten. Daarnaast is er nog biologische mest en deze is natuurlijk al beter voor het milieu, maar het beste blijft  om organische mest te gebruiken. Dit komt omdat het een bijproduct is van andere producties. Ook heb je natuurlijk nog mest voor bloementuinen deze helpt met het sterk en groot groeien van de planten zodat deze meer bloemen kunnen voeden en dus meer bloemen kunnen laten groeien. Hopelijk weet je nu welke mest jij nodig hebt voor je tuin.

 

Wanneer je het beste kunt bemesten

Het bemesten is natuurlijk anders voor elke plant, maar de regel die je het beste aan kunt houden is met organische mest mesten aan het begin van het groeiseizoen. Daarnaast kun je ook kunstmest meerdere keren als je dit wilt. Dit komt omdat kunstmest een veel snellere werking heeft dan organische mest. En organische mest laat dus langzamer voedingsstoffen los voor je planten. Hierdoor wordt vaak kunstmest gekozen over organische mest terwijl dit minder milieuvriendelijk is.