Een motor levert vele voordelen op. Allereerst kost het minder geld dan het rijden van een auto. Je rijdt namelijk zuiniger en betaalt ook minder geld aan wegenbelasting. Een ander voordeel van een motor is dat je niet stil hoeft te staan in een file. Je kunt namelijk tussen de file doorrijden waardoor je hier aanzienlijk minder tijd aan kwijt bent. Als je wilt kunnen profiteren van een motor, dan zijn er een aantal zaken van belang. Zo dien je eerst je motorrijbewijs te halen, vervolgens een motor uit te zoeken en daarna nog te kiezen voor de juiste verzekering. 

 

Wat zijn de opties qua verzekering?

Als je een mooie motor op het oog hebt, is het belangrijk dat je alvast op zoek gaat naar een geschikte motorverzekering. De keuze die je maakt qua motor verzekeren hangt onder andere af van de staat van de motor. Daarnaast speelt je rijgedrag ook een belangrijke rol bij het afsluiten van de juiste verzekering. Hieronder worden de meest voorkomende verzekeringen genoemd. 

 

Een WA verzekering

De meeste mensen zijn bekend met wat een WA verzekering inhoudt. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Je bent hierbij enkel verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander. Het is een basispakket waar je maandelijks het minst geld aan premie voor betaalt. 

 

Een WA motorverzekering met beperkt casco

Als je jouw motor ook tegen zaken als diefstal, joyriding en brand wilt verzekeren, dan is een WA beperkt casco een goede optie. Een ander voordeel dat je daarbij hebt is dat je meestal ook gratis pechhulp hebt. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa kun je daar gebruik van maken. 

 

Een All Risk motorverzekering

Een derde optie die je hebt is een All Risk motorverzekering. Daarbij ben je ook verzekerd voor de schade die je zelf veroorzaakt. Als je te maken krijgt met een ongeluk door jouw schuld, dan is het erg prettig om All Risk verzekerd te zijn. Je hoeft dan tijdens een ongeluk niet ook nog na te denken over de financiële schade. 

 

Een All Risk plus verzekering

Als je net een nieuwe motor hebt, dan wil je er bij een ongeluk financieel gezien niet op achteruit gaan. Wanneer je een All Risk plus motorverzekering afsluit, dan krijg je het bedrag van de aanschafwaarde terug. Hierdoor kun je direct een nieuwe motor aanschaffen en hoef je je geen moment zorgen te maken. Houd er wel rekening mee dat de maadelijkse kosten van een All Risk plus verzekering stukken hoger liggen.