Je kan nog zo’n dierenvriend zijn, niemand zit te wachten op onuitgenodigde kruipers in huis. Ongedierte kan de boel namelijk flink op stelten zetten. In deze blog vertel ik je hoe je het voor kan zijn en wat je kan doen als je deze gasten, in welke maat, vorm of hoeveelheid, onverhoopt toch in of rondom je huis hebt. Lees je mee?

Snel gevonden

Het is heel belangrijk dat je er snel bij bent wanneer ongedierte zich in je huis nestelt. Maar ja, als je het niet weet, dan kun je er ook niet naar op zoek. Daarom is het handig om zo nu en dan je huis te checken. Kijk goed rond als er open kieren in huis zijn en check bijvoorbeeld regelmatig je huisdieren. Zo ben je er snel bij en kan je de boel in de kiem smoren voor het uitgroeit tot een groot probleem.

Achterhaal de oorzaak

Maar als het kwaad al geschiedde is dan wil je er wel achter komen hoe dit nou heeft kunnen gebeuren. Dit doe je door een grondig te checken waar de beesten vandaan komen en wat er in de omgeving veranderd is. Laat je veel etensresten slingeren? Dan is de kans dat je bezoek krijgt van muizen in huis een stuk groter dan wanneer je de boel goed schoonhoudt. Dit is dan meteen een leer voor de volgende keer.

Zelf of professioneel

Voor veel plagen kan je zelf aan de slag gaan met de bestrijding. Dit kost wat tijd en werk maar het is goedkoper dan een professional laten komen. Wees alert op de middelen die je gebruikt en kies als het even kan altijd voor natuurvriendelijke middelen. Maar soms is er gewoon geen beginnen aan en ben je een stuk goedkoper en sneller van het probleem af als je een afspraak maakt met een ongediertebestrijder. Denk bijvoorbeeld aan houtwormen in je balken. Tja, hoe pak je dat nu aan op een manier waardoor je volgende week niet weer met hetzelfde probleem zit? Professionele ongediertebestrijders weten daar wel raad mee. En niet alleen met houtwormen, ook met muizen en tal van andere ongewenste dieren in huis. Je hoeft je dan niet langer zorgen te maken ook niet als ze, ogenschijnlijk, weg zijn. Als een ongediertebestrijder je helpt wordt er vaak ook nog na gecontroleerd en je kan met deze partij ook de situatie en je verwachtingen bespreken. Zij geven je de informatie die je nodig hebt.