Veel mensen in Nederland lenen geld van een kredietverstrekker. Dit gaat in de meeste gevallen om een abonnement of een hypotheek. Daarnaast zie je ook dat men vaak een doorlopend krediet aanvraagt. Ondanks dat veel anderen dit doen is het belangrijk dat je hier niet zomaar in mee gaat. Het lenen van geld is in feite niet erg verstandig aangezien er altijd risico’s aan verbonden zijn. Toch kan er een situatie zijn waarin het simpelweg nodig is om geld te lenen. In dit artikel lees je wat de risico’s van het lenen van geld zijn en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Als je binnenkort een nieuwe lening wilt aanvragen dan is het zeker handig om dit artikel te lezen. 

 

Financiële problemen

Lenen doe je vaak niet voor een jaar, maar in de meeste gevallen voor meer dan vijf jaar. Dit houdt in dat je zekerheid moet hebben wat betreft je inkomsten. Met jouw inkomsten betaal je namelijk de volledige lening af. Het kan voorkomen dat het bedrijf waar jij voor werkt failliet gaat en dat jij dus je baan verliest. Je kan daardoor zwaar in de financiële problemen komen, want je hebt geen inkomsten meer om de huur te betalen. Dit maakt het doen van boodschappen lastiger, maar ook het aflossen van een hypotheek. Gelukkig komt dit niet heel vaak voor in Nederland, maar je moet dit altijd in je achterhoofd houden bij het aanvragen van een lening. Ook is het mogelijk dat je door het lenen van geld en het hebben van meerdere lening compleet het overzicht verliest, waardoor je ook in de financiële problemen kan komen. Denk daarom altijd goed na over het aanvragen van een lening en of je het daadwerkelijk wel betalen kan. Een leningen oversluiten bij findio zodat je alles overzichtelijk hebt kan daarom een zeer goede zet zijn. Mocht je een nieuwe persoonlijke lening afsluiten dan kan dat rechtstreeks via daar.

 

BKR-registratie 

Volgens de Nederlandse wet is een organisatie of een bedrijf verplicht een krediet te registreren als dat bedrag boven de 250 euro ligt. Hiermee wilt de overheid voorkomen dat mensen te veel lenen en daardoor in de financiële problemen komen. Het hebben van een krediet registratie is zeker niet erg, zolang je de financiële verplichting maar nakomt. Wanneer je dat niet doet dan krijg je een negatieve kredietregistratie van minimaal vijf jaar. Dat houdt in dat je geen abonnement meer kan aanvragen, maar ook geen enkele andere lening kan aanvragen. Dit kan zeer nadelig zijn voor het kopen van een nieuwe woning.