Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende vloeren waar je voor kunt kiezen. Eén van deze vloeren is een epoxy vloer. Veel mensen weten nog niet precies wat een epoxy vloer is. Dit kan namelijk lastig zijn om precies te weten waardoor het goed is om dit artikel door te nemen. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden hiervan.

Wat houdt een epoxy vloer in?

Een epoxy vloer is een vloer die gemaakt is van een speciale mix van twee vloeistoffen. Dit droogt op en vormt een soort plastic op de vloer. Epoxy is echter een sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende omstandigheden. Er zitten dan ook veel voordelen aan.

Zo heb je het voordeel dat de vloeren bestand zijn tegen verschillende stoffen. Hierbij moet je denken aan stoffen zoals chemicaliën en zuren. Op het moment dat je een vloer nodig hebt voor in een laboratorium, kan het dan ook een goede keuze zijn om voor een epoxy vloer te gaan.

Ook heb je het voordeel dat de vloeren decoratief zijn en makkelijk gelegd kunnen worden. Dit komt omdat epoxy in verschillende kleuren te krijgen is. Verder duurt het niet al te lang om dit te laten drogen. Hierdoor is het mogelijk om verschillende vormen en patronen te krijgen in de vloer.

Verder zijn het onderhoudsvriendelijke vloeren. Dit komt doordat de vloeren naadloos zijn. Hierdoor kan er geen viezigheid of vloeistoffen er in trekken. Hierdoor zijn de vloeren makkelijk te reinigen als dit nodig is. Dit maakt dat de vloeren ook een stuk hygiënischer is. Om deze reden is de epoxy giethars kopen zeker een goede aanrader.

Ook zijn er een aantal nadelen aan een epoxy vloer. Dit komt omdat de epoxyhars die gebruikt wordt erg hard is. Door de epoxyhars maakt de vloer dan ook geluid als je er op loopt. Hierom wordt er in woningen en kantoorgebouwen vaak gekozen voor een flexibele epoxyhars.

Verder heb je het nadeel dat zonder vloerverwarming de vloeren aanzienlijk koud aanvoelen. Dit is een beetje vergelijkbaar met een vloer van stenen tegels. Vooral in de winter kan het erg koud worden aan je voeten.

Hoe werkt epoxyhars?

Op het moment dat je een epoxyvloer laat leggen, wordt er altijd epoxyhars gebruikt. Dit is een speciaal mengsel van stoffen dat hard wordt als het samengevoegd wordt. Eigenlijk altijd is deze stof polyurethaan.

Polyurethaan wordt ook wel epoxy genoemd. Als de twee bestandsdelen samengevoegd worden, wordt de stof snel hard. Hierdoor is een epoxyvloer vaak een harde vloer. Epoxy is dan ook een soort vorm van plastic.