Bij het kopen van een matras is het goed om je eerst te oriënteren en op onderzoek te gaan wat voor matrassen er in de wereld bestaan. Het is namelijk heel belangrijk om de juiste keuze te maken doordat je hier een lange tijd van jouw leven op slaapt. Hierdoor is het belangrijk om een goed matras te hebben waar je lekker op ligt en niet de volgende ochtend last van jouw rug krijgt. Je moet het daarom ook zien als een kleine investering. Veel mensen besparen op het kopen van een matras en kopen wel een heel mooi duur bed. Echter moet dit andersom zijn. Je kan het zo gek maken als je wilt, je hebt zelf matrassen van enkele duizenden euro’s. Het hoeft ook weer niet zo duur worden maar een matras van de IKEA raad ik dus echt af. Hieronder is een overzicht gemaakt van enkele soorten matrassen die ikzelf heel fijn vindt.

Pocketvering

Wellicht wel een van de bekendste soorten matrassen die er bestaan zijn de matrassen met pocketvering. In deze matras zit een pocketvering die elk verpakt zijn in een textiel zakje. Een matras bestaan dan uit wel honderden pocketveren om bij elk stukje matras goed te kunnen liggen. Soms kan het ook zijn dat er zelfs verschillende lager zijn waardoor er nog meer veren in de matras zit. Door deze veren kan het matras jouw lichaam goed ondersteunen. Vaak zie je dit soort matrassen in hotels of andere overnachtingsplekken omdat het aan de goedkopere kant is in vergelijking met andere matrassen. Echter kan dit zeker nog lekker slapen en daarom zou ik het aanraden om het een keer te proberen.

Traagschuim

Traagschuim is ook wel bekend als een memory foam matras, geheugenschuim of als laatste een visco-elastisch schuim matras. Het lekkere en speciale van dit matras is dat het reageert op jouw lichaamswarmte. Hierdoor kan het matras zich aanpassen aan jouw contouren waardoor je als het ware erin zakt. Voor veel mensen is dit super lekker die van een zacht bedje houden, maar mensen die echt van een hard bed houden raad ik dit af. Daarnaast wordt een traagschuim bed ook gebruikt als comfortlaag bovenop het matras. Zoiets noemen ze een topper.

Waterbed

Als laatste omdat het voor specifieke mensen gewoon heel lekker ligt is een waterbed. In het matras zit water wat je om een bepaalde tijd moet bijvullen. Je hebt van dit bed minder last van huisstofmuit wat voor veel mensen de keuze is om een waterbed te nemen.

Tip van de blog

Heb je na het lezen van deze blog een idee wat voor soort matras je wilt kopen? Bijvoorbeeld een memory foam? Memory foam matras kopen doe je bij Godu-slapen.nl. Hier heb ik mijn bed ook gekocht en de service was uitstekend!