Beeld je in, een drank die is ontstaan door verschillende ingrediënten uit verschillende landen. Eigenlijk kun je het ook wel beschrijven als een cultuur expressie. Een drank waar heel de wereld inbreng bij heeft; bombay sapphire gin.

Italië, China en Spanje; Smaakmakers

De Bombay Sapphire Gin kent verschillende ingrediënten uit verschillende landen. Hierdoor is het dus ook rijk aan smaak. Zo zit er bijvoorbeeld Jeneverbes in. Deze is afkomstig uit Italië en groeien in bossen en heides. Jeneverbes groeit aan een boom met naalden en bessen. Ook kunnen deze groeien aan struiken. Deze bevat een aromatische en houtachtig geur. De smaak kan men beschrijven als bitterzoet. Hiernaast bevat de Bombay Sapphire Gin ook zoethout. Deze is afkomstig uit China. Zoethout is een plant. Echter wordt dit door de volle smaak gezien als kruiden. Je kent het vast wel van toen je klein was. Toen smaakten die kleine stukje houten tak, naar snoep. Ook wordt het de dag van vandaag nog gebruikt in verschillende theesoorten. Het geeft de drank een zoete smaak. Verder zit er ook amandel in. Deze is afkomstig uit Spanje en groeit aan de amandelboom. Deze voegt een nootachtige smaak toe aan dit drankje. Ook zit er citroenschil in. Ook deze komt uit Spanje. Verder zit er ook iriswortel in. Deze heeft een bloemachtige smaak en geur en is afkomstig uit Italië. Tot slot zit er Chinese kaneel in, uit Indochina. 

 

Java, Marokko, Duitsland en West Afrika

Verder bevat de Bombay Sapphire Gin de engelwortel ook wel Angelica genoemd. Deze is afkomstig uit Duitsland van de Saksen. Deze heeft een zoetachtige smaak en groeit aan een plant aan het water. Verder bevat deze koriander uit Marokko. Koriander heeft een aromatische geur en smaakt naar peterselie. Ooit gehoord van Cubeb bessen? Deze komen uit Java en hebben een pittige smaak. Allerlaatst bevat deze ook paradijskorrels. Ook deze heeft een wat pittigere smaak. Het heeft voornamelijk een zwarte peperachtige smaak. Deze is afkomstig uit West-Afrika. Uiteindelijk is het dus een drank die zijn noten heeft uit verschillende landen. 

 

Hoe kun je deze drank het beste drinken? 

Door de rijke smaak van de Bombay Sapphire Gin, drinken mensen deze nogal vaak puur op. Echter kun je hier ook verschillende mixdrankjes meemaken. De meest gedronken mix is met tonic. Voeg circa 40 ml Bombay Sapphire Gin toe aan je glas. Voeg daar ook circa 100 ml tonic bij. Verder kun je er ook citroengras, citroen of sinaasappel toevoegen. Ben jij verliefd op de pittige en nootachtige smaken? Dan kun je ook kiezen om zwarte peper of chilivlokken bij te voegen. Deze zullen jou drank een exclusieve smaak geven.