Heren verdienen ook een brede assortiment aan kledingstukken. Veel winkels hebben vaak maar een kleine mannenafdeling of helemaal geen mannen afdeling. Herenkleding is net zo belangrijk als dameskleding. 

Herenkleding

Bij herenkleding denken we al snel aan een paar broeken en een blouse of t-shirt. Echter is het zeker meer dan dat. Denk hierbij aan vesten, truien, overhemden, polo’s, mantels en shorts. In de zomermaanden zie je heren vaak met t-shirts , polo’s en shorts lopen. In de wintermaanden zie je heren vaak met truien, overhemden, jeans, mantels en parka’s. Een ding is zeker; heren kunnen door simpele outfits ook heel elegant en modieus zijn. De juiste combinaties van kleuren, kleding stoffen en pasvormen, kunnen outfits er trendy, chique en of stoer uit laten zien. Meestal worden de collecties voor heren dan ook gecategoriseerd. De herencollecties bestaan bijvoorbeeld uit sportieve kleding, vrijetijdskleding en zakelijke mode. Sportieve kledingstukken bestaan meestal uit trainingspakken, hoodies, sportbroeken, sport leggings, vesten en een paar sportschoenen. Bij vrijetijdskleding kunnen we denken aan truien, shirts, jeans, shorts en vesten. Echter hoort hier meer bij. Vrijetijdskleding bestaat niet alleen uit kledingstukken die wij buiten zien. Ook wat we thuis dragen hoort hier bij. Denk hierbij aan een huispak, een losse shirt, een fijne broek en een paar sloffen heren. Bij zakelijke kledingstukken kunnen we denken aan pakken, stropdassen, blazers, overhemden en chique schoenen. 

 

Finishing touch

Naast dat herenkleding erg belangrijk is, zijn schoenen ook belangrijk. Een schoen maakt een outfit namelijk compleet. Heren vinden het belangrijk dat schoenen fijn lopen en mooi ogen. Comfort is zowel buiten als binnen belangrijk. Daarom dragen heren meestal sneakers die erg fijn zitten. Thuis zie je ze vaak met een paar slippers, sloffen of pantoffels. Ook accessoires zijn belangrijk. Denk hierbij aan stropdassen, brillen, horloges, sieraden, petten en hoeden. Ook accessoires zorgen er voor dat outfits compleet worden. 

 

Thuis zijn is ook fijn

Heren hechten veel waarde aan comfort. Ook als ze thuis zijn. Een groot gedeelte van de heren kleden zich om bij thuiskomst. Thuis zijn, betekent fijn zijn. Hoe fijner je outfit, hoe comfortabeler jij je voelt. Allereerst is het belangrijk dat je wat lossere kleding draagt die jou  comfort belasten. Ten tweede is het belangrijk om je schoenen uit te doen. Schoenen die je al heel de dag hebt gedragen kunnen voor zweetvoeten, blaren en pijn zorgen. Je kunt ter alternatief sloffen of pantoffels aanschaffen. Sloffen of pantoffels lopen erg fijn. Ze zorgen voor rust, ontspanning en herstel voor je voeten. Herenkleding bestaat dus uit meer dan alleen kleding. Ook schoenen, pantoffels, slippers en verschillende accessoires maken een heren kledingkast compleet.