De badkamer is een ruimte in huis die veel wordt gebruikt. Het is dus ook niet zo gek dat deze ruimte na verloop van tijd er wat minder goed uit gaat zien. De douche en het toilet worden iedere dag gebruikt, net zoals het badkamermeubel en de wasbak. Vooral vocht zorgt ervoor dat een badkamer na een tijdje gewoon toe is aan onderhoudt. Vocht vreet zich in de houten kozijnen van je raam of zorg voor schimmel dat tussen de naden en voegen van tegels gaat zitten. Heb je hier nou ook last van of is er iets anders waardoor jouw badkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken? In dit blog geven we je graag enkele handige tips.

Begin bij de tegels

Wanneer je, je badkamer graag een opknapbeurt wilt geven kan je altijd het beste beginnen bij je tegels. Wanneer je tegels en alles daartussen schoon krijgt oogt dit al heel anders. Schone tegels zijn echt een wereld van verschil in een badkamer. Tegels worden onder andere vies door schimmel zoals we al eerder vertelden maar ook door kalk. Kalk is afkomstig uit ons water. Wanneer water op de tegels komt zal het water zelf verdampen of opdragen maar het kalk blijft achter. Hoe dikker de kalklaag wordt, hoe lastiger dit te verwijderen is. Probeer dus daarom altijd goed je badkamer te dragen als je liever geen kalk op je tegels wilt. Heb je dit dus wel? Dan doe je er goed aan om de kalklaag te verwijderen. Ook de voegen tussen de tegels kunnen opnieuw worden aangebracht met kit. De nieuwe voegen zullen er voor zorgen dat alles weer fris en schoon oogt.

Vervang het sanitair

Als we het over sanitair hebben dan hebben we het voer alle items in je badkamer die water gerelateerd zijn. Denk hierbij aan de douche en het toilet maar ook de verschillende kranen horen hier bij. Zowel de kraan uit je douche als de kraan bij de wasbak. Misschien ligt een hele badkamer opnieuw inrichten niet in je budget maar kunnen enkele items wel. Ook hier maak een nieuw sanitair item al vaak veel goed in een ruimte. Neem bijvoorbeeld een nieuwe douchekop als je het kalk er echt niet meer goed af krijgt of koop een nieuwe wc pot als deze niet meer egaal wit wordt na een grondige schoonmaakbeurt. Met sanitair van Bouwmaat kun je al een hoop veranderen in je badkamer en nog beter, je kan dit ook gewoon zelf doen. Als je niet in het bezit bent van twee linkerhanden dan hoeft een badkamer opknappen nog geen eens zo heel lastig te zijn. Je moet alleen zorgen voor de juiste spullen zoals installatiemateriaal. Bij Bouwmaat je sanitair installatiemateriaal bestellen is trouwens ook een aanrader.