Voor de meesten van ons zal Polen niet erg bekend zijn. Als we aan een vakantiebestemming denken dan denken we toch eerst aan de bekendere landen zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Maar je zou het misschien niet in eerste instantie denken, maar Polen is mooier dan je denkt! Voor zowel een lekkere vakantie als een leuke stedentrip is Polen erg geschikt. Van de heerlijke gebakjes tot de shotjes wodka, en dan ook de grote shopping malls niet te vergeten! Dus kijk eens wat verder dan alleen de landen dichtbij Nederland en verdiep je is in Polen!

Krakau

Of je nou voor een Stedentrip Polen gaat of een complete vakantie, het kan allemaal. En als je dan naar Polen gaat mag je zeker Krakau niet overslaan. Dit is een stad die zo uit een sprookjesboek lijkt te zijn gevallen. Krakau heeft een van de best bewaarde historische binnensteden van Europa omdat het tijdens de oorlog gespaard is gebleven. Krakau behoort tot 1 van de mooiste culturele steden van Polen en dat is niet zomaar. Je kunt er prachtige kerken bezoeken, maar ook het paleis van de vroegere Poolse koningen. Krakau heeft bijzondere architectuur, levendige pleinen, verschillende musea en een energiek nachtleven. En ook de belangrijkste kerk staat in Krakau, de Wawelkathedraal. In de kathedraal vonden van 1320 tot 1734 de kroningen plaats van de Poolse vorsten en na hun dood werden hun lichamen bijgezet in de crypte onder de kerk. Voor je vakantie in Krakau kun je gemakkelijk het vliegtuig nemen. KLM vliegt twee keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Krakau. De vliegtijd is ongeveer 1 uur en 50 minuten. Dus Krakau is vanwege zijn korte reistijd ook perfect voor een Stedentrip Krakau!

Wroclaw

Op zoek naar een wat minder culturele stad maar iets waarbij je meer een vakantie gevoel krijgt? Kijk dan eens naar Wroclaw. Deze bijzondere stad wordt ook wel het Venetië van Polen genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan zijn prachtige ligging aan de rivier de Oder, de meer dan 100 bruggen en de meer dan 12 eilanden waar de stad uit bestaat. Maar behalve de romantiek en geschiedenis, staat Wroclaw vooral bekend om zijn kabouters, de vele parken, de kleurige huizen en gebouwen en de cultuur. Wat je ook vooral niet mag missen is het marktplein Rynek. Rynek is het hart van Wroclaw en met zijn middeleeuwse uitstraling wordt dit als een van de meest mooiste pleinen van Europa gezien.