We hebben er ons allemaal wel eens schuldig aan gemaakt. Het kopen van schoenen die we daarna eigenlijk niet of nauwelijks gedragen hebben. Misschien waren ze uiteindelijk toch net een maat te groot of te kleding of was het gewoon niet jou smaakt. Of ze liepen uiteindelijk toch niet heel erg lekker of je hebt nog geen gelegenheid gehad om ze bij te dragen. Waar komt dit gedrag vandaan en sterker nog, hoe zorgen we er in de toekomst voor dat het niet meer gebeurt?

Schoenen passen

Het kopen van de verkeerde schoenen gaat bij veel mensen eigenlijk al mis bij het passen. Onze voet kan naarmate de dag vordert wel met een halve maat veranderen. Onze voeten zetten namelijk een beetje uit door de beweging en de warmte. Zo kan het heel goed zijn dat je in de ochtend een maat 40 hebt en in de namiddag of avond opeens een 40,5. Niks geks of raars aan, dat is gewoon hoe ons lichaam functioneert. Wanneer je schoenen in de ochtend past of op een dag dat je niet of minimaal bewogen hebt zullen je voeten dus iets kleiner zijn. Zijn de schoenen net op het randje goed qua maat? Dan zullen ze dus te klein zijn als je voet, om wat voor reden dan ook, iets gaat uitzetten. Wat ook wel eens fout gaat bij het passen is dat we de schoenen niet op de juiste manier passen. De schoenen alleen aandoen en even aan je tenen voelen is niet voldoende. Nieuwe echt goed passen doe je door een stukje te rennen, te lopen en te springen. Op deze manier voel je veel beter of de schoen wel of niet goed zit.

Niet de juiste stijl

Schoenen zal je in vele verschillende soorten en maten vinden. Lang niet iedere schoen zal bij jou in de smaak vallen en ook lang niet iedere schoen zal bij jouw kledingstijl passen. Toch zijn er af en toe van die exemplaren die er op de paspop zo gaaf uitzien dat we ze gewoon moeten hebben. Helemaal blij met je aankoop kom je thuis aan om erachter te komen dat je eigenlijk geen een outfit hebt waarbij je deze schoenen kan dragen. Als snel zullen ze achterin je kast verdwijnen. Zonde natuurlijk! Probeer daarom op safe te spelen en schoenen te komen waarvan je weet dat ze bij jouw kledingstijl passen. Met Nubikk schoenen zit je bijvoorbeeld goed als je een casual of semi-casual kledingstijl hebt. In deze collectie vind je een aantal toffe exemplaren die perfect bij deze stijl passen zoals de Nubikk sneakers bijvoorbeeld.

Goede kwaliteit

De regel goedkoop is duurkoop gaat ook zeker op voor schoenen. Er zijn schoenen op de markt die je al voor een paar tientjes kunt kopen. De kwaliteit van deze schoenen zal niet dendert zijn. Niks mis mee op zich maar bereid je er dan wel op voor dat ze ook een stuk minder fijn zitten. Wanneer je een hoge comfort van je schoenen verwacht dan betaal je gewoon wat meer. Zo simpel is dat. Kies dus voor goede kwaliteit zoals leer. Deze schoenen kun je vaak ook gewoon jaren achter elkaar blijven dragen waardoor je uiteindelijk evenveel kwijt bent of misschien nog wel minder dan dat je ieder kwartaal nieuwe schoenen moet kopen.