Iedereen heeft het wel een meegemaakt dat als je iets wilt uitprinten dat er niet genoeg inkt in de inktcartridges zit. Dit is natuurlijk heel vervelend vooral als het gaat om iets heel belangrijks. Er zijn hier gelukkig wel een paar oplossing voor. Je zou natuurlijk nieuwe cartridges kunnen kopen maar je zou ook naar een andere oplossing kunnen kijken. Zo zou je kunnen vragen aan vrienden of familie of hun jouw kunnen helpen met het printen. Mocht dit niet het geval zijn kun je een bezoek brengen aan een printbedrijf. Je kunt dan jouw bestand opsturen en dan zal het bedrijf het voor jouw uit printen. Je moet hierbij wel weten dat hier kosten aan verbonden zijn wat misschien een nadeel kan zijn. Je zult dan echter wel het document uitprint hebben.

Verschillende soorten inkt

Als je een printer hebt dan zal die een keer zonder inkt komen. Als dit gebeurd zal je nieuwe cartridges moeten kopen voor je printer. Het kan lastig zijn om de juiste cartridge te kiezen omdat er vele verschillende zijn. Zo zul je moeten kijken naar het merk printer en wat voor inkt jij wilt. Heb jij bijvoorbeeld een printer van canon dan zul je natuurlijk inktcartridges Canon nodig hebben. Hetzelfde geldt voor HP printers, Fujitsu printers, Dell printers en eigenlijk alle printers.  Bij sommige cartridges zullen alle kleuren inbegrepen zijn behalve zwart. Zwart zul je dan ook apart erbij moeten halen zodat je in zwart zou kunnen printen. Er zijn ook printers waarbij alles apart zit dus niet alleen zwart. Je zult dan een aparte cartridge moeten halen voor bijvoorbeeld zwart, geel, rood, magenta en nog veel meer kleuren.

Cartridges kopen

Als je eenmaal weet welke kleur en van welk merk je cartridges moet kopen, dan zul je ze dus alleen nog moeten kopen of bestellen. Als het haast heeft dan is het aan te raden om langs een fysieke winkel te gaan. Je kunt dan de cartridges gelijk meenemen en installeren in jouw printer. Heeft het geen haast dan kun je kiezen om naar een fysieke winkel te gaan of om het te bestellen via een webshop. Wil je lekker vanuit huis je cartridges bestellen dan kan dit al heel gemakkelijk via een van de vele webshops. Je zult hiervoor alleen een internetverbinding nodig hebben en een apparaat waarmee je op het internet kunt. Je zult de cartridges dan kunnen bestellen en hoeft je alleen te wachten tot ze geleverd worden.