Ben je aan het verhuizen en op zoek naar mooie zonwering of screens voor je ramen? Dan zijn er erg veel opties waar je uit kunt kiezen. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in maat, kleur, vorm en prijs. Waar jij voor gaat is afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Deze screens en zonwering zijn ook bij veel verschillende bedrijven te koop, maar waar vind je dit nou precies?

Verschillende soorten zonweringen

Er zijn veel verschillende soorten screens waar je uit kunt kiezen. Zo heb je screens van glasvezeldoek en van polyester doek. Beide doeken zijn erg prettig en te verkrijgen in veel verschillende soorten, kleuren en motieven te verkrijgen. Zo zit er ook zeker wat tussen wat bij jouw huis en stijl past. Bij veel screens heb je ook nog de keuze of je deze winddicht wilt hebben of dat de standaard vorm ook voldoet. Doordat screens rechthoekig zijn en naar beneden lopen zijn zij al een stuk minder windgevoelig dan windschermen.

Doordat je de screens in veel verschillende kleuren kunt krijgen is het ook interessant om te kijken wat welke kleur doet. Zo absorberen donkere kleuren bijvoorbeeld meer warmte en licht dan hele lichte kleuren. Als jij dus veel licht in je kamer wilt hebben is het aan te raden om een lichte kleur te kiezen. Heb jij het liever wat koeler in je huis, dan is het slim om een wat donkerdere kleur aan te schaffen.

Online of in een fysieke winkel

Screens kun je bij veel winkels en bedrijven kopen. Zo kun je ze online samenstellen en bestellen, maar ook in fysieke winkels is het mogelijk om deze te kopen. Veel mensen kiezen er nog altijd voor om dit te kopen bij een fysieke winkel. De reden hiervan is dat doordat je het in een fysieke winkel koopt je de stof ook meteen kunt zien. Soms is de kleur nog net wat anders online dan dat die uiteindelijk bij ontvangst is. Het zou dan uiteraard zonde zijn als je de screens weer terug moet sturen. Door hier vooraf goed over na te denken kan je dat voorkomen.

Vergelijk ze met elkaar

Wat ook een echte aanrader is, is om ze met elkaar te vergelijken. Je hoeft niet per se bij de eerste winkel waar je komt de screens te bestellen. Je kunt je ook eerst oriënteren en onderzoeken waar ze wat verkopen. Als je dit eenmaal voor jezelf in kaart hebt gebracht kun je kijken waar jij het beste gevoel bij hebt en waar jij ze uiteindelijk wilt kopen of bestellen.