Tandarts zijn is een fantastisch beroep. Jij kunt je cliënten écht helpen. Vaak zijn het ingrepen of controles die niet heel veel tijd kosten maar wel een groot verschil maken. Een vulling in een kies kan ervoor zorgen dat je cliënt weer kan eten zonder iedere keer heel veel pijn te voelen. Moet er een wortelkanaalbehandeling plaatsvinden? Dan kost dat wat meer tijd en de kans is groot dat je cliënt een flinke verdoving nodig heeft, maar de opluchting achteraf is enorm. Is de pijn weg? Dan kan je cliënt weer lachen. Maar er zijn ook gevallen bij waarbij een deel van het gebit niet meer te redden valt. Er moeten dan tanden en/of kiezen worden getrokken en de ruimtes die overblijven moeten wel weer opgevuld worden. Een goedkoop tandimplantaat kan al een groot verschil maken.

Een goedkoop tandimplantaat is een goede oplossing

Het plaatsen van een tandimplantaat is, over het algemeen, niet goedkoop. Dat komt, onder andere, door de handelingen die moeten worden uitgevoerd en de techniek die erbij komt kijken. Maar een goedkoop tandimplantaat wil zeker niet zeggen dat de kwaliteit minder is. Sterker nog, een goedkoop tandimplantaat kan zo goedkoop zijn doordat de techniek steeds maar doorgaat. Er worden nieuwe manieren gevonden om deze technieken toe te passen. De implantaat kosten kunnen hierdoor flink naar beneden.

Een glimlach is een goed visitekaartje

Zijn je cliënten tevreden over je behandeling en zijn ze blij met hun nieuwe, goedkope implantaat? Dan zullen ze blij en opgewekt jouw praktijk weer uitstappen. Het lijkt maar een kleine moeite voor jou om het gebit van je cliënt weer in orde te krijgen, maar het maakt voor je cliënt echt een groot verschil. Je zult zien dat je cliënten zich steeds zelfverzekerder gaan voelen. En ja, een goedkoop implantaat kan daar zeker aan bijdragen.

Wat zijn de voordelen van een implantaat?

Een implantaat voelt als snel als lichaamseigen. Je cliënten zullen, na verloop van tijd, niet eens meer in de gaten hebben dat ze een deel van hun eigen gebit missen. Dat is wel anders bij het gebruik van een kunstgebit of een brug. Deze opties kunnen ook prima zijn, maar je loopt de kans dat het kunstgebit te los gaat zitten doordat het kaakbot slinkt of dat er voedselresten onder de brug blijven plakken. Dat voelt niet alleen onaangenaam, het kan er ook voor zorgen dat je cliënt een allesbehalve frisse adem krijgt. Met een implantaat heb je deze nadelen niet.