Na een zwaar werkjaar is het eindelijk zo ver om op vakantie te gaan. Je kijkt er al een erg lange tijd naar uit en nu is het moment bijna daar. Je dient alleen alles rondom de vakantie nog te regelen voordat je kunt vertrekken. Als je van plan bent om naar het buitenland op vakantie te gaan, dan is het leuk om verder te lezen!

 

Naar welk land ga je?

Als je van plan bent om een reis naar het buitenland te maken, is het allereerst belangrijk om na te denken over het land van bestemming. Ga je naar een Europees land of wil je bijvoorbeeld naar Curcacao? Als je van plan bent om buiten Europa te reizen, dan kan het nodig zijn om een aantal vaccinaties te doen. Zo wordt onder andere het vaccin tegen hepatitis A (gele koorts) vaak aangeraden. Naast de mogelijke vaccinaties wordt er in veel landen ook niet betaalt met de euro. Indien het niet mogelijk is om met de euro te betalen, dan is het belangrijk dat je van te voren nadenkt over waar jij je euro's omwisselt in een andere valuta.

 

Zoek een leuke resort/camping

Wanneer je met je gezin een leuke tijd wilt beleven op vakantie, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een leuke camping. Een camping in Italië die zeker de moeite waard is om te bekijken, is camping Park Albatros. Deze camping heeft meerdere zwembaden waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken en bovendien prachtige plekken om te kunnen zitten. Zo kun je bijvoorbeeld aan de overkapte bar naast het zwembad zitten. Het strand is zo'n 800 meter van het park vandaan en de luchthaven Pisa is ook erg goed te bereiken. Het enige nadeel is wel dat de dichtstbijzijnde plaats zo'n 10 kilometer van de camping vandaan zit. Je zult om hier naartoe te kunnen dus wel de auto moeten pakken. 

 

Zorg voor lekkere hapjes onderweg!

Als je met de auto op vakantie gaat naar een ander land, dan zit je urenlang in de auto. Zorg ervoor dat de reis zo aangenaam mogelijk wordt en neem lekkere hapjes en drankjes mee. Daarnaast kan het voor de kinderen ook erg leuk zijn om onderweg een filmpje te kunnen kijken. Download daarom een paar films op bijvoorbeeld de iPad en zorg ervoor dat de kinderen zich gedurende de reis weten te vermaken. Overigens is het tijdens de reis ook belangrijk dat je vaak genoeg stopt om te kunnen plassen en de benen de te strekken.