Heb je oude vakantiefoto's of trouwfoto's die je wilt weergeven voor alle mensen om in je huis te zien? Wil je de prachtige herinneringen delen die je hebt met je familie en vrienden? Er zijn manieren waarop u deze foto's goed kunt gebruiken. Je kunt ze inkorten en ze op je muren hangen of ze rond je huis laten zien om van te genieten, maar je moet je ervan bewust zijn dat er verschillende manieren zijn die je foto's kunt weergeven om ze aantrekkelijker te maken voor de mensen die je wilt laten zien. Veel mensen denken dat fotolijstjes de enige manier zijn, maar er is een wereld te ontdekken! Lees hier meer! 

Wat wil je doen?

Het eerste dat u hoeft te doen, is uitzoeken wat u wilt bereiken met uw foto's. Zijn ze een memento dat je in een kabinet kunt plaatsen om de tijden te onthouden die je had als kind of tiener? In zo’n geval moet je denken aan een fotoalbum. Dit ziet vrijwel niemand en dat kan je uit de kast trekken als je er behoefte aan hebt. Er is natuurlijk ook nog een andere kant van foto’s. Is het een speciale herinnering aan een moment dat je anderen wilt laten zien? In zo’n geval kan u ook denken aan een lijstje, wanddecoratie of zelfs het printen van de foto op een mok! 

Inkaderen

Als u uw foto's gaat inkaderen, moet u de grootte van de foto kennen die u nodig heeft. De beste manier om dit te doen is om een softwareprogramma te vinden dat u kan helpen de foto op te lossen en vervolgens uit te drukken. Denk hierbij aan Photoshop of de gratis te gebruiken Paint in windows. Nadat u de juiste maat hebt gemaakt, kunt u de geheugenkaart nemen waarop de foto is opgeslagen en de afbeeldingen van die geheugenkaart kopiëren. Deze kan u dan via de mail naar een drukker sturen. Deze kan zowat alles er mee doen wat u wilt. 

Opplakken

Het kan natuurlijk ook dat u een voorkeur heeft voor een plakboek. Als u een foto voor uw plakboek gaat gebruiken, dan heeft u mogelijk een paar opties voor uw foto. U kunt de foto opslaan op uw harde schijf of u kunt de foto uploaden naar een website waarmee u een online galerij kunt creëren. Met de online galerij kunt u toegang hebben tot zoveel afbeeldingen zoals u gratis wilt. Je hebt ook de mogelijkheid om extra foto's te verkopen die je hebt via de site. Dit is echter afhankelijk van het type site dat u gebruikt en hoe generiek de foto’s zijn.

Er zijn veel online software waarmee je een prachtig plakboek kunt maken zonder het gedoe om het de traditionele manier te doen. Of u nu een eenvoudig plakboek of een complexer en duur project wilt, er is veel online informatie die u zal helpen aan de slag te gaan. Terwijl je begint met je reis als scrapbooker, ontdek je ongetwijfeld veel nieuwe dingen die je met al je foto's kunt doen, dus blijf lezen!