Genoeg vacatures op de markt, genoeg keuze, maar een eigen bedrijf hebben brengt zo zijn unieke voordelen met zich mee. Bepaal bijvoorbeeld je eigen werktijden en bepaal zelf waar en wanneer je wilt. Of de voordelen opwegen tegen de nadelen van ondernemen is per persoon afhankelijk. Als een echte ondernemer laat je jezelf niet uit de weg slaan maar ook dit is afhankelijk van jou als persoon, of in de branche waarin je jezelf bevindt. Het is belangrijk om te kijken welke voordelen ondernemen met zich meebrengt en of dit genoeg is om te blijven ondernemen en je eigen droom werkelijkheid te laten worden. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen om deze beslissing te maken.

Praktische zaken bij ondernemen

Niet persé een voordeel bij het ondernemen, tenzij je het leuk vindt: praktische zaken. Bij praktische zaken kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding of het afval dat je produceert dat verwerkt moet worden. Heb je te maken met chemisch afval en moet je chemisch afval afvoeren? Dan is het slim om dit online te regelen. Hierdoor weet je zeker dat je afval goed verwerkt wordt en heb je er geen omkijken meer naar.

Locatieonafhankelijk werken

Ga je ondernemen dan zal je merken dat je bepaalde zaken overal ter wereld kan regelen. Tegenwoordig zien we steeds meer online meetings in het bedrijfsleven en zijn er altijd wel wat praktische zaken die geregeld moeten worden waarvoor jij niet op kantoor hoeft te zitten. Het is belangrijk om te kijken welke zaken je wel en niet zelf doet. Door een goede planning te maken kan je bijvoorbeeld gemakkelijk een aantal dagen of dagdelen vanuit huis werken. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je binnen de kortste keren locatieonafhankelijk aan het werk bent.

Tijdsonafhankelijk werken

Wanneer je gaat ondernemen zou je vaak in de mogelijkheid komen om tijdsonafhankelijk te werken. Het maakt namelijk niet zoveel uit of je de administratie overdag of ’s avonds doet. Maar ook andere zaken zoals het bijhouden van je website of het verwerken van klantvragen hoeft niet persé ’s ochtends vroeg. Je zal merken dat het steeds normaler is dat je op verschillende tijdsstippen over de hele dag werkt. Het is hierbij wel belangrijk dat je een goede planning maakt, een goede planning waarbij je niet 10 uur achter elkaar aan het werkt bent maar juist een planning waarin je effectief aan het werk bent zonder dat hier verloren uren in zitten.