De meeste mensen werken vijf dagen in de week, maar het wordt steeds gewoner om vier dagen in de week te werken. In welke groep je ook zit, de kans is groot dat je 's ochtends vroeg opstaat en ‘s avonds laat thuiskomt. Dan heb je niet altijd zin om van alles te doen. In deze blog vertel ik je hoe je jouw gewone werkdag net even wat beter maakt. En soms begint dat al de avond van tevoren. Lees je mee?

Van tevoren voorbereid

Want ondanks dat je niet altijd zin hebt om nog de boel op te ruimen of voor te bereiden als je net thuiskomt van werk, kan het je werkdag de volgende dag wel beter maken en je zelfs meer energie geven. Bijvoorbeeld door vooraf jouw lunch al voor te bereiden en dit in een lunchtrommel te stoppen die je de volgende dag mee kan nemen, voorkom je dat je de ongezondheid dingen uit de kantoor kantine haalt en daarmee je lichaam niet voldoende voedt. Een gezonde lunch zorgt immers voor meer energie. En vergeet ook niet voldoende water te drinken. Neem voor de zekerheid een eigen waterfles mee.

Een rustige morgen

Kijk ook hoe je jouw ochtend beter in kan richten. Veel mensen staan 's ochtends op en pakken gelijk een telefoon of springen onder de douche. Op die manier geef je jouw lichaam niet echt tijd om wakker te worden, terwijl het dit misschien wel nodig heeft en kan zorgen voor een betere gemoedstoestand. Zet daarom liever wat eerder de wekker, ondanks dat dit klinkt als een verschrikkelijk plan, op die manier geef je jezelf iets meer tijd in de ochtend en dat zorgt voor ontspanning. Als je je dag al moet beginnen met haasten, word je daar alleen maar chagrijnig van.

De opdracht is duidelijk

Je werkdag wordt er ook beter van als jij, al voordat je op kantoor aankomt, weet wat je die dag moet gaan doen. Of dat in ieder geval vroeg op de werkdag al vaststelt. Op die manier kun je gericht aan de slag gaan en heb je aan het einde van de werkdag iets wat afgevinkt kan worden. Dat geeft een voldaan gevoel.

Heerlijk thuiskomen

En als je dan 's avonds thuiskomt en jouw voorbereidingen getroffen hebt, dan kun je met een nog beter gevoel op de bank ploffen en terugkijken op een hele geslaagde en gezonde dag. En vergeet ook vooral die lunchtrommel niet uit je tas te halen voor de volgende ronde.