Eén van de belangrijkste zaken van een restauran,  naast de gastvrijheid en het eten, is de hygiëne. Naast de schoonmaakinspectie vinden ook je klanten het erg belangrijk dat je restaurant er goed verzorgd uitziet. Om een succesvol restaurant te worden en/of blijven is het belangrijk dat je voldoende schoonmaakt. Er zijn hierbij een aantal producten die niet kunnen ontbreken voor de schoonmaak. In dit artikel lees je over welke producten het precies gaat. 

Het kopen van afwasmiddelen

In een restaurant of bar zullen er gedurende de dag een hoop vieze spullen terugkomen van de tafels waar mensen aan zitten. Je zult ervoor moeten zorgen dat onder andere al het bestek, de borden en de glazen allemaal weer schoon zijn. Zo kun jij er voor zorgen dat andere gasten later op de dag ook gebruik kunnen maken van schoon serviesgoed. Je zult voor de spoel bijvoorbeeld ook schoonmaakmiddelen nodig hebben. Als ondernemer zal het vaak prettiger zijn om je schoonmaakartikelen bij een groothandel te kopen. Je kunt op deze manier schoonmaakmiddelen bestellen voor een lagere prijs en ze vaak aan de deur laten leveren. 

 

Het gebruiken van doekjes en papier

In een restaurant zal niet alleen het servies vies worden. Na het gebruik van de tafels zullen deze ook moeten worden schoongemaakt. Bij het maken van drankjes achter de bar zal er zo nu en dan best wat vocht liggen op de grond of achter de bar. Ook dit moet schoongemaakt worden. Voor het schoonmaken van de tafels heb je onder andere schoonmaakdoekjes nodig. Het nadeel daarvan is wel dat ze snel vies worden. Je kunt er dan ook voor sommige klusjes beter voor kiezen om poetspapier te gebruiken. Het voordeel van poetspapier is dat het een stuk meer vocht op kan nemen. Je kunt dit papier na gebruik weggooien en zal met minder vieze spullen blijven zitten. Je kunt schoonmaakdoekjes na gebruik wassen, maar vaak kiezen mensen in de horeca voor wegwerpdoekjes. 

 

Het schoonmaken van je keuken doe je zo!

Naast het onderhouden van het gedeelte wat je klanten te zien krijgen, is het ook erg belangrijk dat je jouw keuken goed schoon houdt. Het eten wat hier gedurende de dag allemaal langs komt, bederft vaak binnen enkele dagen. Het is super onhygiënisch om je keuken niet goed schoon te houden, zeker als het eten naar je gasten toe gaat. Om je keuken goed schoon te maken kun je onder andere chloor gebruiken. Je kunt hiermee de grond schoonmaken, maar ook de spullen waar je mee kookt.