Momenteel kiezen veel mensen ervoor om veel verschillende zaken online te regelen. Zo is het mogelijk om de bankzaken via het internet te regelen, we beleggen allemaal massaal online en ook hebben we dankzij het internet de opties om verschillende persoonlijke kanalen te beheren. Doordat er zo veel online geregeld wordt door mensen komen hier ook steeds meer gevaren bij kijken. Er staat ontzettend veel informatie online van veel verschillende mensen. Daarom is het uiteraard belangrijk dat deze informatie op de juiste wijze beschermd zal worden. Je wilt bijvoorbeeld niet dat jouw persoonlijke gegevens opeens op straat komen te liggen. Cyber security zal ervoor zorgen dat jouw gegevens online beter beschermd worden. Uiteindelijk is dat voor iedereen die ooit online is geweest belangrijk, zodat ook jouw gegevens beschermd zullen worden. 

 

ETF’s

Het is voor beleggers mogelijk om online te handelen in verschillende soorten beleggingen. Eén van deze soorten beleggingen zijn de ETF’s. Bij ETF’s handel je eigenlijk in een pakket van verschillende soorten aandelen. ETF’s zijn dan ook op veel verschillende vlakken handig om in te gaan beleggen. Juist doordat deze beleggingen uit diverse soorten aandelen bestaat spreid je als belegger de kansen. Wanneer een van de aandelen in het pakket in waarde daalt, zal dit minder impact hebben doordat er nog andere soorten aandelen in het pakket zitten. ETF’s zijn voor beleggers dan ook een fijne manier om met relatief weinig risico te beleggen in aandelen. Er zijn echter veel verschillende soorten ETF’s waardoor het mogelijk is om te kiezen voor een pakket waar jij vertrouwen in hebt als belegger. 

 

Cyber security

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat jij het als belegger zijnde belangrijk vindt dat de online-informatie van mensen op de best mogelijke wijze beschermd zal worden. Door te beleggen in cyber security ETF's is het mogelijk om bij te gaan dragen aan online veiligheid voor de gegevens. Er zijn veel verschillende lijsten van deze ETF’s in de categorie van cyber security. Door de verschillende formaten en groottes van deze ETF’s is het altijd mogelijk om een passend pakket te vinden dat voor jou een fijne optie is om in te beleggen. Er zijn een paar van deze pakketten die over het algemeen goed gewaardeerd worden door beleggers. De best scorende cyber security ETF is L&G cyber security UCITS ETF. Wanneer je in deze ETF belegt binnen de cyber security is de kans dus aanwezig dat je een leuk rendement uit de ETF kan gaan halen.