Barrick Gold is een mijnbouwbedrijf dat opereert in landen zoals Chili, Argentinië, de Verenigde Staten en vele andere landen. Het bedrijf mijnde in het verleden al erg veel goud, zilver en koper. Er werken op dit moment om en nabij 18.000 werknemers. Maar Barrick Gold is niet altijd een bedrijf geweest wat zich focuste op goud, zilver en koper. Voorheen had het de naam Barrick Resources en pompte het voornamelijk gas en olie uit de grond. Dit bleek voor oprichter Peter Munk niet rendabel te zijn en hij vond het tijd om om zich te focussen op het goud.

Barrick Gold positief in het nieuws

In 2019 tikte Barrick Gold een omzet van 8.239 miljoen euro aan. Dit bedrag betekent dat het bedrijf wereldwijd een van de marktleiders is in de productie van goud, zilver en koper. Als je interesse hebt om te investeren in aandelen van Barrick Gold houdt het nieuws goed in de gaten. Zodra het bedrijf een nieuwe mijn ontdekt, betekent dat een extra inkomstenbron. Daarnaast komt Barrick Gold positief in het nieuws doordat ze milieubewust hun bedrijf runnen. Het is een belangrijk punt waar ze de komende jaren in willen groeien. Ook liet de bekende Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway, zich positief uit over bedrijven zoals Barrick Gold. Hij vertelde dat in het bezit zijn van aandelen van dit soort bedrijven veel waardevoller is dan in het bezit zijn van goud zelf.

De Barrick Gold aandeel op de beurs

De koers van het Barrick gold aandeel op de beurs schommelt enorm en blijkt erg volatiel te zijn. Dat komt waarschijnlijk doordat alternatieve en goedkopere stenen bekender worden bij het grotere publiek. Ze zijn net zo mooi en een stuk goedkoper. Dat kan de vraag naar goud, zilver en koper verminderen. Toch is de verwachting dat de goudprijs de komende jaren gaat stijgen, wat waarschijnlijk zal leiden tot een verhoging van de Barrick Gold aandelen.

Barrick Gold aandelen voor de korte of lange termijn?

Als je snel geld wilt verdienen is het niet heel handig om te beleggen in goudmijnen. Dit soort aandelen hebben meestal pas resultaat na 1 jaar. Het Barrick Gold aandeel is dan ook erg afhankelijk van de prijs van goud. Advies als je in Barrick Gold gaat investeren is dan ook goed de recente ontwikkelingen van het bedrijf, en goud in het algemeen, in de gaten te houden.

Conclusie, wel of geen aandelen Barrick Gold kopen?

Goud is tijdloos en raakt nooit uit de mode. Er is altijd vraag naar. Maar er zijn vaak prijsschommelingen, zodat het moeilijk is om een precieze inschatting te maken wanneer het gaat stijgen en dalen. Timing bij inkopen van Barrick Gold aandelen is essentieel. Zodra er veel vraag is naar goud kan je er zonder twijfel vanuit gaan dat het aandeel gaat stijgen. Blijf dan ook goed de goud ontwikkelingen in de wereld volgen. Als je besluit om Barrick Gold aandelen te kopen doe je dat het best op trading websites zoals eToro of Plus500.