Reizen is het leukste dat er bestaat, maar het kan al gauw vervelend worden als je het niet goed doet en volgens planning. Goed onderzoek en planning zijn noodzakelijk om elk tripje plezierig en gedenkwaardig te maken. Hier zijn verschillende dingen die je moet weten voordat je op reis gaat naar IJsland en Namibië. Het reizen wordt gemakkelijker en probleemloos wanneer je goed voorbereid bent op alles.

Wat moet je weten over IJsland

  • Kies wanneer je gaat. De zomer (juni- augustus) in IJsland is de periode waarin de meeste mensen het land bezoeken. IJsland verkennen in de zomer wordt aanbevolen omdat het weer dan milder is en de dagen langer, zodat je meer tijd hebt om het eiland te verkennen. Houd er wel rekening mee dat alles tijdens hoogseizoen duur zal zijn.
  • Vis is overal te vinden. Zoals je kunt verwachten van een klein eiland, is vis een belangrijk onderdeel van de IJslandse keuken. Zalm, haring, schelvis en kabeljauw staan allemaal op de IJslandse menukaart.
  • Voor Blue Lagoon moet je reserveren. Blue Lagoon is de beroemdste toeristische attractie en de perfecte manier om een vakantie daar te beginnen of te eindigen. Vanwege zijn populariteit en publiciteit is het extreem duur en druk. Als je toch graag een duik in het warme, mineraalrijke water van de lagune wilt nemen, moet je eerst reserveren.

Wat moet je weten over Namibië

  • Genieten van de natuur. Je zult verrast worden door de diversiteit van de natuur en het landschap van het gebied. Binnen een paar uur rijden, zie je indrukwekkende zandduinen, bizarre rotsformaties, verlaten kust, en duizenden dieren en vogels.
  • Veiligheid. De meeste bezoeken aan Namibië zijn veilig en probleemloos, maar overvallers munten het soms op buitenlandse toeristen. Vermijd het gebruik van taxi’s zoveel als mogelijk en neem nooit alleen een taxi.
  • Geen drukte. Rondreizen in Namibië is gewoonweg geweldig, omdat je de drukte ontvlucht. De bevolkingsdichtheid is een van de laagste (2,8 mensen per vierkante kilometer). Dus zodra je de steden en nationale parken verlaat, heb je het gevoel de laatste persoon op aarde te zijn.

Als laatst

Zoals hierboven al aangegeven: om een geweldige tijd in vreemde landen te hebben, moet je iets meer plannen dan normaal. Dus als je je volgende vakantie gaat plannen, doe dan je huiswerk voordat je uit je comfortzone stapt naar een heel andere plek te midden van een cultuur die je nog nooit hebt meegemaakt en met mensen die je nog nooit hebt ontmoet!