Op het moment is het wel vrij duidelijk dat het niet helemaal goed gaat in de wereld. De opwarming van de aarde wordt een steeds groter punt en hier zal iedereen over een tijd last van krijgen. Het is te begrijpen dat je niet helemaal weet hoe je hier zelf nou invloed op kan hebben en wat je dan het beste kan doen. Maar toch door een paar hele simpele stappen in je dagelijkse routine te plaatsen kan je al een verschilletje maken! En als jij dit doet, doen je buren het misschien ook, en misschien gaat je familie er dan ook wel in mee! En zo doe je onbewust toch best wel veel voor de wereld!

Maak een begin!

In bijna elke woonwijk in Nederland staan er tegenwoordig verschillende afvalbakken. Een afval bak voor restafval. Een afvalbak voor karton en papier. En een afvalbak voor GFT afval dus groente tuin en fruit. Dan zijn er ook nog aparte zakken waar je je plastic in kan doen die ook 1 keer in de week wordt opgehaald. Het is natuurlijk veel makkelijker om al je afval in 1 vuilniszak te doen i.p.v. dat je allemaal losse zakjes hebt waar je je afval in dumpt. Maar als je net even die extra stap neemt om je afval te scheiden kan het veel problemen oplossen. Tegenwoordig zijn er ook hele handige prullenbakken op de markt gekomen waar al verschillende vakjes in zitten. Dus voor je plastic een zak, voor je rest afval een zak en voor GFT afval een aparte zak. Op die manier hoef je niet 3 of 4 prullenbakken in je huis te hebben maar kan dit gewoon allemaal in 1 prullenbak. Het enige nadeel is dan wel dat je wat vaker je prullenbak zal moeten legen en verwisselen.

Bedrijven

Maar niet alleen in je privé leven is afval scheiden belangrijk. Je kan ook is kijken naar het bedrijf waar je in werkt of je eigen bedrijf. Want je zal jezelf verbazen hoeveel afval je zo met zijn allen bij elkaar produceert. En als dit ook al op de juiste manier wordt gescheiden scheelt dit ook al een hele hoop. Voor een bedrijf is het ook een idee om een rolcontainer te huren. Een rolcontainer huren is super makkelijk en zo heb je meer ruimte om je afval weg te gooien en te scheiden. Je kan dan zelf bepalen hoe vaak je wil dat je rolcontainer wordt geleegd of wordt opgehaald zodat hij nooit te vol zal zitten.