Dit weekend een hotel Nijmegen pakken? Helemaal geen slecht idee! Deze zomer belemmert corona nog steeds onze vrijheid voor wat betreft reizen naar het buitenland. Gelukkig is er in de Nederlandse steden ook genoeg te zien en doen. Ben je bijvoorbeeld wel eens naar Nijmegen geweest?

Nijmegen ligt langs rivier de Waal en nabij de Duitse grens. Nijmegen is een historische stad in het zuid oosten van Nederland. Het wordt beschouwd als de oudste stad van Nederland, die zijn oorsprongt vindt in de Romeinse tijd. Toen diende Nijmegen als legerbasis. Een bezoekje aan de stad staat in het teken van deze gelaagde geschiedenis, vol musea, schitterend architectuur en een prachtig landschap in de omstreken. Deze plekken wil je niet missen in Nijmegen:

1. Grote Markt

Volgens de Nederlandse traditie heeft ook Nijmegen een uitgestrekte Grote Markt in het hart van de stad. De Grote Markt ligt tevens nabij rivier de Waal, waar de goederen vandaan kwamen. Het is het centrale punt in de stad en een perfect startpunt om de stad te gaan ontdekken. Op de markt vindt je de imposante Stevenskerk en een verzameling lokale cafés en winkels.

2. MuZIEum

Een heel ander beeld is het moderne museum MuZIEum. Dit museum is anders dan een traditioneel museum omdat je er wordt uitgedaagd dingen te doen en te beleven. Een fun-museum. Het museum biedt je de kans nieuwe perspectieven op het leven te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door in de schoenen te stappen van een blind persoon.

3. Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is een prachtig publiek park in de stad. Heerlijk om door heen te wandelen, omdat je tal van prachtige taferelen kan ontdekken met onder meer ruïnes van een oud kasteel. Ook staat het park bekend om haar twee zwarte zwanen die ieder jaar opnieuw hier hun kroost opvoeden. Voor kinderen is het park ideaal, omdat er een speeltuin is en een dierenweide met herten, geiten en pauwen.

4. Valkhof Park

Een ander fantastisch park in Nijmegen is het Valkhof Park. Dit park is gesitueerd langs de rand van rivier de Rijn, en kenmerkt zich door een kleine heuvel. Dit hoogteverschil creëert mooie zichtlijnen over de stad en omgeving. In het hart van dit park vindt je een kapelletje voor Sint Nicolaas, met een fraai rond baksteenpatroon. Een heerlijke plek om een middag te besteden.

5. Nationaal Vrijheidsmuseum

Een tripje naar Nijmegen is niet compleet zonder een bezoek aan het Nationaal Vrijheidsmuseum. Het museum is gebouwd op de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog Operatie 'Market Garden' werd uitgevoerd, en geallieerde luchttroepen landden om Nederland te bevrijden. Het museum laat je ervaren hoe het leven was in het bezette Nederland. Interessant voor jong en oud!